Mijn ervaring na de ademworkshop van Arno ten Veen.

Gepubliceerd op 20 november 2020 om 08:00

Op 31 oktober 2020 heb ik meegedaan aan een workshop ‘ademhaling’ die werd gegeven door Arno ten Veen.

Iedere keer zeg ik tegen mezelf dat ik meer workshops en trainingen wil volgen, om te blijven ontwikkelen. En iedere keer deed ik het dan toch niet omdat het geld, tijd en energie kost. Maar nu wist ik dat ik uit mijn comfortzone moest stappen, want deze workshop trok me heel erg aan.

Tijdens mijn Yoga opleiding in Thailand, nu alweer anderhalf jaar geleden, hoorde ik voor het eerst over Pranayma’s: ademhalingstechnieken.

Nog nooit eerder had ik mij beseft hoe belangrijk een goede ademhaling voor de mens is. Jarenlang heb ik paniekaanvallen gehad. Mijn ademhaling zat altijd alleen maar in mijn borst en zonder dat ik het door had, zorgde dit ervoor dat mijn stress alleen maar erger en erger werd.

Tijdens de opleiding kwam ik erachter wat een goede ademhaling allemaal met je doet. Bewust ademen, je longinhoud vergroten, doorademen en je ademhaling verdiepen

Er kwam een hoop in mij los tijdens de workshop. Ik ben erg gevoelig voor de energie en aanwezigheid van andere mensen. De workshop duurde drie uur. Na anderhalf uur was er een pauze en we waren met ongeveer tien personen.

De zaal was behoorlijk vol, maar dit was helemaal geen probleem. Wel merkte ik vanaf het eerste moment dat er een negatieve energie in de ruimte hing. Hierdoor voelde mijn lichaam zwaar en was mijn focus niet helemaal op mijn eigen lichaam. Ondanks dat de oefeningen voor de pauze heel fijn waren, kwam voor mij pas na de pauze de echte rust. Tijdens de pauze besloten twee mensen de workshop te verlaten. Deze mensen zogen mij leeg en dit besefte ik pas toen ze weg waren. Na de pauze voelde de ruimte veel warmer, gevuld met liefde, prachtige energie en puurheid.

Ik blijf me iedere keer weer verbazen hoe belangrijk het is om de juiste mensen om je heen te hebben.

Na de pauze deden we een ademhalingstechniek waarbij we een halfuur lang gingen zoemen, we gaven energie en we mochten energie nemen. Omdat ik dit zelf allemaal niet zo mooi kan uitleggen, heb ik Arno geïnterviewd. Het interview lees je hier.

Deze oefening was nieuw voor mij en het bracht me weer naar een volgend niveau in mijn leven. Het zoemen deden we om vibratie te voelen. Dit werkte voor mij erg rustgevend. Mijn gedachten mochten ‘uit’. Iedere keer diep inademen om vervolgens een lang zoemgeluid te maken. Het werkte als een vorm van loslaten.

Na deze oefening mocht ik mijn energie en liefde aan de wereld geven. Met een langzame beweging bewoog ik mijn handen naar voren en cirkelde ze terug richting mijn buik, dit 7 minuten lang. Opeens rolden de tranen over mijn wangen en er kwam een grote glimlach op mijn gezicht. Ik kon niet meer stoppen met gloeien, mijn hele lichaam was zo warm, dit had ik nog nooit gevoeld. Zoveel warmte, liefde, overgave, dankbaarheid. Ik gaf mijn liefde en het maakte me zo gelukkig.

Daarna mocht ik ook ontvangen. Wit, warm licht binnenlaten. Er is zoveel van dit warme, witte licht en ik mocht nemen wat ik nodig had.

De combinatie, balans tussen het geven en nemen. Ik besefte hoeveel ik aan het bereiken ben en hoeveel ik gegroeid ben. Hoe compleet ik me op het moment voel.

Ik ben heel erg dankbaar dat ik Arno heb ontmoet!
Al vanaf de eerst minuut werd ik geïnspireerd en ik kan er niet over ophouden.
Toen ik Arno mailde om te vragen of hij een aantal vragen wilde beantwoorden voor op mijn blog, reageerde hij meteen, zo geweldig!

En zo kwamen we op een idee! Ondertussen weten jullie nu wel dat ik mijn eigen bedrijf aan het opzetten ben. En het lijkt me echt geweldig om samen met Arno een ademhalingsworkshop te organiseren. De locatie is nog niet helemaal bekend, maar zelf wil ik mijn best gaan doen om een mooie locatie te vinden in de natuur, op de Veluwe.

Dus heb jij interesse en ben je enthousiast geworden? Wil jij dezelfde beleving ervaren als ik?
Twijfel dan niet en stuur mij een berichtje. Als er voldoende mensen zijn die deel willen nemen, dan ga ik er serieus werk van maken. Begin 2021 wil ik dan, samen met Arno, een workshop voor jullie plannen.Wil je op de hoogte blijven van al mijn dagboekverhalen en blogs?
Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief en ik stuur jou 1 keer per week een update.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.