Een mooie terugblik op afgelopen half jaar.

Gepubliceerd op 26 november 2020 om 08:00

Soms denk ik wel eens “waar moet ik deze keer nou weer over schrijven?”
Toen ik net begon met het schrijven van blogs, werkte ik altijd twee weken vooruit en ik sprak met mezelf af dit te blijven doen.

Maar nu ik deze blog schrijf is het dinsdagavond en aankomende donderdag ‘moet’ de blog online. Doordat mijn eigen bedrijf steeds meer vorm krijgt, ik wat meer klussen doe en ik een hele leuke nieuwe vriend heb, is het soms aardig ‘druk’ (vooral ik mijn hoofd). Ik heb een stuk minder tijd om te schrijven.

Mijn eerste reactie was “Shitt! Ik moet echt tijd vinden om weer vooruit te gaan werken!” Maar toen besefte ik éé ding… Ik begon met het schrijven van blogs omdat ik thuis kwam te zitten en bezig wilde zijn.

Het schrijven van blogs is niet mijn einddoel, het is een hulpmiddel om verder te komen en mijn dromen waar te maken. Op dit moment ben ik iets heel moois aan het opbouwen en mijn website is daar een hulpmiddel voor.

En tijdens het schrijven van deze blog, was mijn concentratie ver te zoeken. Instagram, Facebook, Linked-in… Alle drie heb ik ze tussendoor wel een half uur open gehad. Dit is dan wel weer een mooi moment om even terug te blikken op wat oudere blogs van mij.
Bijvoorbeeld deze, over motivatie. Want ook voor mezelf  is het belangrijk dat ik bedenk waar ik het nou eigenlijk allemaal voor doe.

Het was echt heel erg leuk om mijn eerdere blogs weer eens te lezen. Zoals deze, mijn eerste blog.
Het besef hoeveel er tussen 24 mei 2020 en vandaag (positief) is veranderd, geeft me een heel goed gevoel. Die dag durfde ik nog niet eens te dromen van alles wat er is gebeurd en nu gaande is.

Of deze, over hoe druk we allemaal zijn tegenwoordig.
Want tja.. Ik vertel jullie net dat ik zo ‘druk’ ben. Maar nog geen tien regels daarna zeg ik dat ik bij elkaar 1,5 uur op social media zat te scrollen…

Wat ik stiekem wel heel leuk vind, is dat ik onwijs trots ben als ik mijn blogs teruglees.
Soms denk ik “goh, heb ik dit echt geschreven? Wat klink ik wijs, hé…” :P

Mijn doel is om blogs te blijven schrijven, want het is ontzettend leuk om te doen. Ook mijn dagboekverhaal is nog lang niet af. Het zal alleen waarschijnlijk minder vaak zijn, want het lukt het me misschien niet altijd om mijn dagboekverhaal op dinsdag en een blog op donderdag te posten. Zelf vind ik dit prima, omdat ik weet wat voor mooie andere dromen er voor in de plaats komen.

Ik heb mezelf geleerd om mild voor mezelf te zijn, mooie dingen die gebeuren wil ik vieren. Hierdoor heb ik de laatste weken regelmatig een biertje of wijntje open getrokken. Hoe klein de mijnpalen ook zijn, er moet op geproost worden.
Ontspanning is net zo belangrijk als inspanning en ik weet dat full-time aan het werk zijn niet bij mij past.

Mijn keuze is daarom simpel: ik zet mezelf op nummer 1 en blogs/dagboekjes posten is geen moeten maar een mogen. Dit doe ik dus op de momenten dat ik het wil en dat het me lukt.

Werkstress heb ik, ondanks dat ik pas 24 jaar ben, al genoeg gehad en dat wil ik mezelf nooit meer aandoen. Ook al zou ik daardoor misschien meer succes hebben en meer geld verdienen. Als ik nog veel meer tijd en energie in mijn eigen bedrijf stort, weet ik dat me dat niet gelukkig gaat maken. Ik werk omdat ik het leuk vind en niet om rijk te worden.

Laat dit je inspireren.
Besef dat dichtbij jezelf staan het belangrijkste is.
Laat dit jou motiveren om te doen wat jij leuk vindt
Denk eens na over waar jij gelukkig van wordt.


Wil je op de hoogte blijven van al mijn dagboekverhalen en blogs?
Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief en ik stuur jou 1 keer per week een update.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.