Mijn 'nieuwjaarsresolutie' voor 2021

Gepubliceerd op 31 december 2020 om 08:00

Heb je een fijne kerst gehad? Mijn kerstweek was behoorlijk volgepland, maar ook onwijs leuk!

Sneller dan we hadden gepland, zijn mijn vriend en ik gaan samenwonen. Het kwam ongeveer een maand geleden op ons pad doordat het huis naast het huis van mijn vriend ter beschikking kwam.

Het huis is twee keer zo groot als zijn vorige huis en daarbij was het plekje waar ik woonde een soort van noodoplossing. Ongeveer een jaar geleden had ik met spoed een plekje nodig, maar echt een thuis is het nooit geworden.

We hebben er maar heel kort over na hoeven denken. Want, ondanks dat het misschien snel is, we kennen elkaar nog niet zo lang, voelden we allebei dat dit een hele goede beslissing was.

En zo wonen we sinds een paar dagen in ons nieuwe huisje. Het heeft ons behoorlijk beziggehouden de afgelopen maand. Er ging een nieuwe vloer in, we wilden ander behang, de keuken moest vervangen worden en we hadden ook wat nieuwe meubels nodig.

Ondanks dat ik weinig werk heb op het moment, hebben we de afgelopen drie weken geen seconde stilgezeten. Afgelopen maandag waren we voor het eerst weer even rustig aan het werk op onze laptops. Er moest nog veel geregeld worden, zoals voor de eerste keer btw-aangifte doen.

Echt stilzitten hebben we nog steeds niet gedaan, en ik moest er ook echt even voor gaan zitten om deze blog te schrijven. Meestal blik ik in december terug op wat geweest is en kijk ik vooruit naar het volgende jaar.. Maar het afgelopen jaar bleek dat vooruitkijken niet echt veel zin had, en door de huidige (Corona)omstandigheden, is alles nog steeds onzeker.

Natuurlijk is het leuk zijn om vooruit te kijken, maar ergens stel ik een grens. Het is nu al twee keer voorgekomen dat mijn relatie eindigde tussen kerst en oud en nieuw en de afgelopen jaren startte ik bijna ieder jaar in januari met een nieuw baan. Of ik kwam net terug van een mooie reis. En dan liet mijn gezondheid me soms ook nog in de steek.

Het jaar 2020 sluit ik met een positief gevoel af en 2021 lijkt goed te beginnen. Heel goed zelfs! Er staat me een mooi liefdevol jaar te wachten met mijn vriend en ook op werkgebied zijn er lichtpuntjes. Mijn laatste werkgever heeft me benaderd en zo ga ik in de loop van januari weer een paar uurtjes werken als fitnesscoach in de bedrijfsfitness. Ook ga ik een paar uur per week werken in een lunchroom en dus ben ik een heel blij mens!

Ook heb ik een doel voor volgend jaar: ervoor zorgen dat mijn eigen bedrijfje wat meer bekendheid krijgt. Nu ons nieuwe plekje klaar is, heb ik een hele mooie ruimte waar ik privé yogalessen kan geven. Dit is een droom die uitkomt!

We hopen allemaal dat 2021 een beter jaar wordt dan 2020. Maar als ik mijn hoogtepunten op een rijtje zie staan, is 2020 toch een mooi jaar geweest.

Ik heb veel kansen gekregen en veel nieuwe lieve mensen ontmoet. Mentaal ben ik (nog) sterker geworden. En dat is precies de reden dat ik fysiek niet sterker ben geworden. Tijdens mijn eetstoornis had ik bewegingsdrang, dat werd later een sportverslaving. Maar gelukkig vond ik beetje bij beetje een betere balans.

In de afgelopen jaren ben ik steeds een stukje dichterbij mezelf gekomen en zo maakte ik een switch van vijf keer per week krachttraining naar iedere dag Yoga en, alleen als ik er zin in heb, een HIIT training (High Intensity Interval Training).

De grootste les die ik de afgelopen 10 jaar heb mogen leren is dat dingen tijd kosten.
Je kunt niet van 0 naar 100 in 1 dag. Iedere dag weer een stapje verder. Soms een stapje terug, om erna weer 2 stappen vooruit te kunnen. Zodra de wil er is, begint het avontuur pas echt.

Het gaat erom dat je het leven ziet als 1 grote uitdaging. Niks moet, alles mag. Maar het is aan jou om er iets van te maken. Misschien is het spannend, misschien is niet ieder moment even leuk, misschien moet je, je soms aanpassen aan de situatie maar jij hebt de controle over jouw leven en jij maakt iedere beslissing zelf.

Ik had graag wat meer actief willen zijn op social media afgelopen maand, maar ik vond de verhuizing nu even belangrijker. 
Vanaf 1 januari ga ik weer knallen! 

Ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling en een fantastisch 2021!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.