Korte terugblik op 2021. Vooruitkijken op 2022.

Gepubliceerd op 6 januari 2022 om 09:30

hond aussie terug kijken puppy bus campervan

Deze blog heeft even op zich laten wachten…

In mijn vorige blog vertelde ik je dat ik weer vaker zou gaan schrijven. Toen wist ik nog niet dat er weel veel dingen zouden gaan gebeuren waardoor ik andere prioriteiten kreeg. Zoals dat Chester erg ziek werd van een parasiet en dat ik, op dezelfde dag, een ongeluk kreeg met fietsen. Gelukkig gaat het nu weer heel erg goed met Chester en heb ik geen gekke dingen overgehouden aan die ongelukkige val.

De laatste maand van 2021 was voor ons erg belangrijk. We hebben weer veel mogen leren;  van elkaar, met elkaar, over elkaar en ook over/van de omgeving.

En toen leek het me een goed idee om eens terug te kijken op ‘mijn 2021’. Het is altijd fijn om weer even stil te staan bij de dingen die je hebt bereikt of los hebt kunnen laten. En daarom doe ik het dit jaar weer.

We begonnen 2021 in ons nieuwe huisje. Op kerstavond 2020 zijn we daar gaan samenwonen en eigenlijk hadden we totaal geen idee wat 2021 ons zou brengen. We hadden geen echte doelen en plannen. We (en met ‘we’ bedoel ik natuurlijk mijn vriend Mike en ik) waren voornamelijk gefocust op onszelf.

Wel had ik een onrustig gevoel. Ik was net begonnen met mijn eigen bedrijf en had niet heel veel klussen rond die tijd. Er kwam wel wat geld binnen, maar het is dat ik mijn lieve vriend naast me had staan, anders had ik het zeker niet gered. Gelukkig kwam er snel wat meer (tijdelijk) werk en daardoor was die onrust niet lang daarna verdwenen.

In maart gingen Mike en ik mountainbiken op de Veluwe en we sliepen in een prachtige B&B, met hele lieve eigenaren. We hebben leuke gesprekken met hen gehad en voor we het wisten., bloeide er een prachtige samenwerking op. En zo gaf ik eind juni mijn aller eerste Yoga retreat in deze B&B.

In april ontving ik een berichtje van mijn voormalige werkgever. Hij vroeg of ik zin had om een aantal vaste uren in de week voor hen te komen werken. Dit kwam als geroepen want mijn tijdelijke klussen werden helaas steeds minder.

Er begon mij steeds iets meer duidelijk te worden:
zodra een weg de juiste is voor jou, neem je vanzelf die afslag. Er staan voldoende bordjes op de weg die jou leiden. (lees: mensen die jou dingen aanbieden). Je hoeft er alleen maar op te vertrouwen dat je het juiste bordje volgt.


Eind augustus was mijn tweede retreat, wat is dat toch fijn om te doen! En daarna was het tijd om even bij te komen. Mike en ik zijn met de auto naar Zwitserland en Italië gegaan. Met een uitklaptentje en onze fietsen achterin gingen we op pad. Natuurlijk hadden we een route gemaakt, we hadden maar twee weken. Maar we hoefden ons hier niet aan te houden omdat we niets geboekt hadden. En zo zijn we de zon achterna gegaan! Weer werd me iets duidelijk: de zon achterna gaan is heerlijk! Die controle en zekerheid is niet altijd fijn, en soms is het juist fijn om plannen op het laatste moment te veranderen. Onze vakantie was geweldig en we zijn heerlijk bijgekomen.
Tijdens onze vakantie hebben we het vaak over onze dromen gehad. Sinds we elkaar kennen, weten we dat we ooit samen een hondje willen. En dan het liefst een Australische herder. Tijdens onze vakantie kwamen we een schat van een herder tegen en we zijn gaan nadenken… Want we hadden ook de droom om samen een grote reis te maken; Australië, Nieuw Zeeland en Azië. Maar zoals je weet, is dat tegenwoordig niet makkelijk. Ook gingen we steeds meer twijfelen over het feit dat je, als je reist, je steeds weer in een ander bed slaapt. Toen we dat bespraken zeiden we tegelijk ‘nee, toch maar liever niet’.

En zo fantaseerden we verder, want na we die grote reis wilden we met een camper door Europa gaan reizen. En het liefst met een camper die we zelf naar ons zin konden inrichten. En… dan natuurlijk wel met een hond.

We keken elkaar aan en hebben de knoop doorgehakt; We willen een hond en een bus die we zelf gaan ombouwen tot camper. Dit was eind september. We besloten het allemaal een jaartje de tijd te geven, want de perfecte hond vind je niet zomaar en ook een geschikte bus is niet makkelijk te vinden..

And here we go…  We beginnen 2022 heel anders dan dat we 2021 zijn begonnen. Want alles kwam opeens in een stroomversnelling. Sinds eind oktober zijn we met zijn drietjes en eind december hebben we onze bus opgehaald.

HUH?! Wauw! Wat gaat alles opeens snel! Het voelt alsof het universum ons duidelijk wilde maken dat wij hier klaar voor zijn. Dat dit het juiste pad is wat wij bewandelen. Bij allebei twijfelde ons hoofd even, want is een eerste bezichtiging gelijk de keuze waar we voor moeten gaan? We hebben er goed over nagedacht maar konden geen reden vinden om het niet te doen. En nu zijn we zo blij dat we naar ons gevoel hebben geluisterd.

We weten dat 2022 weer veel mogelijkheden gaat bieden voor ons. Er gaat geklust worden, we gaan verder met het opvoeden van ons Aussie kind en we blijven natuurlijk ook nog meer leuke dingen doen.

Ik blijf je op de hoogte houden. En oh ja… je kunt Chester tegenwoordig volgen op Instagram:
@Aussie.on.the.road


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.