#26 Dagboek: Waar moet ik beginnen..?

Gepubliceerd op 15 december 2020 om 08:00

30 oktober 2012, dinsdag 


Ik weet niet waar ik moet beginnen… Mijn hele leven is totaal veranderd in de afgelopen maanden.


Al een tijdje voelde ik dat mijn vriendinnen en ik uit elkaar aan het groeien waren. Helaas werd dit gevoel steeds erger en erger en daarom heb ik uiteindelijk het besluit genomen om uit de groep te stappen. De beslissing om uit de groep te stappen en hun reactie hebben veel impact gehad. Ik voelde mij een lange tijd erg slecht en mijn humeur werd er ook niet beter op. Het was erg lastig om mezelf een beetje op te vrolijken, totdat ik via een website een oproep vond.

Voor een televisieprogramma zijn ze opzoek naar meisjes met Anorexia. Het is de bedoeling  dat ze die meisjes een tijd gaan volgen in het herstelproces.  Zonder dat ik het tegen mama en papa heb verteld, heb ik ze een e-mail geschreven. Voordat ik het wist was de e-mail twee kantjes lang. Ik heb alles verteld vanaf het moment dat ik begon met afvallen tot aan hoe het nu met mij gaat. Het was voor mezelf ook wel even fijn om alles samen te vatten. Daardoor besefte ik hoelang alles al duurt en hoe langzaam mijn herstel gaat.

 

Eigenlijk had ik helemaal geen reactie verwacht maar binnen twee dagen kreeg ik al een berichtje terug dat ze graag een keer willen bellen. Ook lieten ze me gelijk weten dat het dan wel de bedoeling is dat ik professionele hulp ga krijgen. Nu moest ik het wel aan mama en papa vertellen en ze waren niet gelijk enthousiast. Tot het moment dat ik mama en papa vertelde over het programma, had ik ze nog niet verteld dat het echt nog niet goed met me ging.

Toen ik ook dit vertelde merkte ik dat ze alles even moest verwerken. Ze vertelden me dat ze dachten dat het al een stuk beter met me ging en dat ik alleen nog maar een paar kilo moest aankomen. Ze hebben nooit geweten dat mijn hoofd éé’n grote puinhoop is en dat mijn eetstoornis niet over eten gaat.

Wat een opluchting!


Binnenkort gaan mama en een dagje naar Amsterdam. Hier krijg ik een lichamelijke test, omdat ze bij het programma willen dat alle meiden lichamelijk gezond genoeg zijn. Daarna krijgen we te horen of we zijn uitgekozen voor het programma.

Ik voel nu al dat deze stap mij een stuk verder gaat brengen. Het gesprek met mama en papa heeft ervoor gezorgd dat we de beslissing hebben genomen dat ik sowieso professionele hulp ga krijgen. Of het programma nou doorgaat of niet, ik moet verder komen in mijn herstelproces!

Wat mij op het moment op de been houdt is mijn zaterdagbaantje in een gezondheidswinkel. Mijn collega’s willen me overal mee helpen en ik leer erg veel van ze. Het is alweer behoorlijk koud buiten, hierdoor krijg ik pijn in mijn gewrichten. Toen ik dit vertelde tegen mijn baas, gaf hij mij de tip om gemberthee te drinken. Gember heeft een ontstekingsremmende werking. Ook blijkt het te helpen bij mijn buikpijn en dus ben ik meteen begonnen.

De sfeer op het werk is heel fijn en ik ga er iedere zaterdag met veel plezier naartoe. Hoe stom het ook klinkt, het is momenteel echt het hoogtepunt van mijn week.

Op school zijn we bezig met de voorbereiding op onze examens. We moeten al snel een keuze maken voor het volgende schooljaar; welke opleiding we willen gaan doen.

Mijn gevoel zegt dat ik graag de kant van de sport en voeding op wil, maar dit durf ik aan niemand te vertellen. Ik ben bang voor de reacties, want een opleiding doen in die richting tijdens een eetstoornis klinkt niet heel verstandig.

Daarom heb ik ervoor gekozen om een interieur/desgin-opleiding te gaan doen. Ondanks dat ik dit niet helemaal zeker weet, denk ik dat dit een prima keuze zal zijn. Voor nu is het belangrijk dat mijn opleiding mij niet teveel energie kost, zodat ik me daarnaast ook kan richten op het herstellen van mijn eetstoornis. Later, als ik hersteld ben, kan ik dan altijd nog de beslissing nemen om een andere opleiding te gaan doen.

Voor nu is het allerbelangrijkst dat ik van mijn eetstoornis afkom. Eigenlijk heeft de keuze van mijn opleiding nu niet mijn prioriteit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.