Durf groot te dromen.

Gepubliceerd op 18 juni 2020 om 09:30

Deze blog wil ik beginnen met een bedankje aan iedereen, want WAUW, wat heb ik al veel lieve reacties gehad!
Speciaal wil ik Astrid, mijn moeder, bedanken voor het taalkundig goed in elkaar zetten van mijn blogs en dagboekverhalen.


Veel mensen vragen of het nu weer goed met me gaat. Het antwoord daarop is JA! šŸ˜ƒ Ik zit vol levensenergie en juist daarom wil ik nu mijn verhaal met iedereen delen. Om te laten zien dat het mogelijk is om van deze rotziekte af te komen. 

Mensen die mij nog niet zo lang kennen, kunnen het zich niet voorstellen dat ik Anorexia heb gehad. Juist omdat ik zoveel levensenergie en passie heb en ik (bijna) altijd vrolijk ben. Je mag best weten dat ik soms ook een rotdag heb. Maar ik weet dat die dag weer voorbij gaat en daarom lukt het me deze dagen te accepteren. De dag erna sta ik weer op met een grote glimlach en ga ik door met alle dingen waar ik van hou. 

Het was een zware strijd, ik heb moeten vechten. Maar juist dat heeft me zo sterk gemaakt. Het was mijn weg op zoek naar mezelf en naar mijn geluk.

Deze blog heb ik ongeveer tien keer weggelegd en er weer bij gepakt. Mijn website is nu bijna twee weken online en ik vertel jullie graag wat meer over wat ik zou willen op lange termijn. Ik heb een heleboel plannen, ideeën en dromen. Die zitten duidelijk in mijn hoofd, maar ze daadwerkelijk opschrijven is nog niet zo makkelijk.

Want bedenk je eens…
Wanneer iets spannend, moeilijk of serieus wordt, stel je het dan steeds uit en ren je dan weg voor dingen die jij het liefst met twee handen aanpakt? Zit er een soort van angst in de weg?

Een aantal jaar geleden, ik zat nog midden in mijn eetstoornis, was ik op wintersport. Ik had nog nooit geskied en kreeg vier uur les per dag. De blauwe piste vond ik onwijs leuk, de route die we iedere keer deden, begon te wennen en ik voelde me een echte skiër. Tot de skileraar ons vertelde dat we van een rode piste af zouden gaan. De moed zakte me gelijk in de schoenen: “Hier ben ik nog helemaal niet klaar voor, het gaat toch goed zo? Waarom moeten we nou per se die rode piste pakken, blauw is toch ook leuk?”

Vallen en opstaan
Het werd me allemaal te serieus en opeens vond ik het skiën niks meer aan. Toen we bovenaan de rode piste stonden, vroeg ik me af waar ik mee bezig was. Ik werd onwijs bang! Mijn leraar vertelde ons dat we langzaam achter hem aan moesten gaan, en met trillende benen gleed ik in een  ongemakkelijke pizzapunt naar beneden. Letterlijk vallen en opstaan. Boos worden op mezelf, gefrustreerd 'kom op, je kunt toch wel van een berg af skiën'. Er gingen heel veel dingen en gevoelens door mijn hoofd in dat uurtje op de rode piste.

Trots
Die middag vertelde ik mijn ouders heel trots wat we gedaan hadden die dag: “Ik ben van de rode piste af geskied!”. Wat voor een ander misschien helemaal geen big deal was, bleek voor mij een hele overwinning. De adrenaline gierde door mijn lijf en ik was trots, trots op mezelf.
Al die frustratie eerder die dag deed er niet meer toe en was ik allang weer vergeten. 
De overwinning, buiten mijn comfortzone stappen om achteraf mezelf de held van de dag te voelen, dat is wat ik iedereen gun. 

If you can dream it…
Mensen die mij al even kennen, zien bij mij de quote ‘If you can dream it, you can do it’ vaak voorbij komen. Ik geloof er 100% in en ben zelf het grootste voorbeeld: wanneer je echt iets wilt, gaat het je lukken’. Voor mij is hier geen twijfel over mogelijk en dit is dus ook precies de reden waarom mijn blog is ontstaan. Altijd zei ik dat ik dit niet kan vanwege mijn dyslexie of dat het nog niet het juiste moment is en ik er nog niet klaar voor ben. Dromen werkelijkheid maken is eng, maar wanneer het je lukt, ben jij de held van de dag.

Steeds maar twijfelen over dingen die je wel of niet moet doen, bezig zijn met de toekomst, beren op de weg zien, redenen bedenken waarom je iets niet zou kunnen. Veel mensen zijn erg goed in het benadrukken van het negatieve. Maar wat zou er gebeuren als je minder leuke gebeurtenissen positief zou proberen te draaien en in het hier en nu gaat leven. Zou je net iets meer in jezelf gaan geloven en wat meer risico durven te nemen?

Motiveren en inspireren

Op mijn website wil ik je mijn verhaal vertellen, je motiveren en inspireren. Erkenning en gehoord worden zijn belangrijk en ook praten over dingen die vaak naar de achtergrond worden geschoven.
Vaak vertel je iets niet omdat je je ervoor schaamt en er met onbegrip op gereageerd zou kunnen worden.

Hier komen die verhalen wel aan bod, want ik besefte me dat al die dingen zo raar en gek nog niet zijn. Het zijn dagelijkse gebeurtenissen die je vormen en je sterker maken.


Vaak hoor ik dat mensen toeleven naar het weekend en vergeten te genieten van het moment. Er zijn veel mensen met een burn-out, een depressie of een stoornis. Er wordt gedacht dat er voor alles een pil is. “Neem maar, dan voel je je vast beter.” Het liefst wordt er dan niet meer over gesproken en voel je je alleen staan.

Ik ben ervan overtuigd dat het anders kan!
 
Snelweg

Het leven is een lange weg met een heleboel afslagen. Soms neem ik de verkeerde afslag zonder dit van tevoren te weten. Dan ga ik onderuit, ga terug naar de hoofdweg om daar een andere afslag te kiezen. Misschien zit ik dan wel weer op de juiste weg, een stapje dichtbij mijn geluk. Jarenlang heb ik me geschaamd, omdat ik dacht dat ik anders was. Mijn spirituele kant probeerde ik te negeren, want het schrikte mensen af. Nu ik liever voor mezelf ben, heeft de wereld opeens zoveel meer kleur.  

Mijn doel voor de toekomst is om zoveel mogelijk mensen te helpen met het vinden van hun geluk.
Dat kan door het geven van (privé) yoga lessen, fysieke training en lichaamsbeweging, mindfullness, gesprekken voeren over dingen waar je mee worstelt. En dan hoop ik dat je, door een nieuwe levensstijl, gelukkiger wordt.

Binnen twee jaar wil ik een eigen bedrijf hebben. Met mijn ervaring als personal coach, personal trainer, yoga docent en ervaringsdeskundige kan ik dan mensen, in mijn praktijk begeleiden op weg naar een leven vol geluk.

Ik ben niet bang om groot te dromen en wanneer ik iets wil, gaat het me lukken. 


Geniet van deze mooie dag, vol motivatie en inspiratie!

Reactie plaatsen

Reacties

Tineke Maasland
4 jaar geleden

Heel mooi, Nancy, ik weet zeker dat het je gaat lukken!

W1m
4 jaar geleden

"If you can dream it, you can do it" fijn dat dat voor je werkt, maar is natuurlijk je reinste onzin. Ik kan er slecht ovet dat men met loze spreuken in het rond strooit. Zelf heb ik een ongeluk gehad waarbij ik hersenletsel heb opgelopen, mijn leven zoals ik het kende en ik volledig in controle was, was weg. Heb echt alles en iedereen verloren.

Ik droom en wens heel vaak dat ik weer de oude zal worden, maar na 12 jaar behandelingen en therapieƫn, ben ik bang dat dit het is.

"If you can dream it, you can do it", het is meer een state of mind, een positieve blik op het leven, waarover ook zelfs ik beschik.

Ik ben via via op je instagram gestuit en heb met enige jaloezie naar je foto's, reizen en belevenissen gekeken.

"If you can dream it, you can do it" geldt dus waarschijnlijk wanneer je een psychische stoornis hebt en niet fysiek.

Maak jouw eigen website met JouwWeb