Ik ben ondernemer! Wat nu?

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 om 08:00

Ik ben ondernemer!

EN WAT NU?

Ja… Het antwoord op die vraag is nog niet helemaal duidelijk, want alles is erg onzeker door alle veranderingen van de Corona-maatregelen. Maar ik heb een droom, hier heb ik een doel uit geschetst en die ga ik waarmaken.

Vanaf 1 november
Begin ik met reclame maken. Mijn logo is af, mijn visitekaartjes zijn gemaakt en er komen mooie posters aan. Mijn eerste samenwerking is een feit. Ik start vanaf 1 november met het geven van yogalessen bij SportCity. En dit is gelijk de eerste droom die werkelijkheid wordt. Ik mag en ga weer voor de groep staan!

Ik vind niks leuker, mooier en fijner dan yogalessen geven. Ja oké, personal yoga en training geven vind ik net zo mooi! Dit is echt mijn passie en eigenlijk is mijn missie dus al geslaagd. Het is jammer dat ik het moment niet heb gefilmd toen ik te horen kreeg dat deze samenwerking doorgaat. Ik ben zo blij!! Er is geen dankbaarder vak als je het mij vraagt.

Maar goed, ik heb meer doelen…
Veel mensen weten dat ik erg klein woon. Maar ik heb het voor elkaar gekregen om één kamertje om te bouwen als privé yogastudio. Iedere keer als ik een yogales volg bij mijn yogaschool, merk ik dat iedereen zijn eigen niveau heeft. Daar is niks mis mee en juist heel mooi! Maar voor een yogaleraar kan dit best lastig zijn. Je wilt iedereen uitdagen, maar je wilt ook dat iedereen een goede techniek heeft. Je kunt de les niet iedere keer stilzetten maar het is niet heel gezond voor een lichaam als je iedere keerde ‘verkeerde’ techniek gebruikt.

Ook kun je tijdens een yogales niet zo diep ingaan op onderwerpen waar sommige mensen misschien behoefte aan hebben. Daarom vind ik het belangrijk om privé yogalessen aan te bieden. Zeker voor beginners is het een must om net wat extra aandacht te krijgen voor je ‘practice’. Daarom ben ik nu bezig met het maken van een programma, zodat ik mensen kan helpen bij het beginnen en/of verdiepen van hun yoga-practice.

Volgende doel…
Met mijn klanten een blijvend gedragsverandering bereiken. Er zijn zoveel mensen, van alle leeftijden, die niet goed in hun vel zitten. We weten allemaal dat het ons goed doet als we net even wat meer zouden bewegen en net even wat gezonder zouden eten. Toch doet 70% van de mensen dat niet… Gevolgen daarvan zijn eetproblemen, eetstoornissen, depressies en verslavingen.

Vaak krijg ik reacties van mensen dat ze het knap vinden hoe ik alles heb weten op te pakken. Hoe ik een positieve verandering doormaak en hoe ik van mijn dromen en doelen steeds werkelijkheid maak. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen dit kan. Wat belangrijk is, is dat er plezier bij komt kijken.
Ga ik dit voor langere tijd volhouden. Vind ik dit over vijf jaar nog steeds leuk om te doen?

Mijn doel is om met mijn klanten hun eigen weg naar blijvend gedragsverandering te vinden. De weg die ze zelf leuk vinden om te bewandelen. En vooral niet omdat hun trainer zegt dat het goed voor ze is om te doen.

Er komt zeker een stuk training bij kijken. Maar als je het helemaal niks vindt om in de sportschool te staan, ga ik je niet iedere week meeslepen naar de sportschool. Misschien vind je yoga een leuke manier om te bewegen, of misschien doet het buiten zijn je heel erg goed. Ik coach jou naar de beste versie van jezelf.

Zoals jullie lezen…
Het zit allemaal in mijn hoofd en ik ben alles nu aan het uitwerken. Mijn deadline staat op 2 januari 2021. Het lijkt me fantastisch om 2021 te starten met een groep gemotiveerde mensen die hun goede voornemens willen gaan waarmaken.

Maar natuurlijk ga ik daar niet twee maanden op zitten wachten. Er gaat een hoop voorbereiding aan vooraf:

Met al mijn mogelijke klanten hou ik een intakegesprek, want ik kan niet iedereen helpen. Het gevoel moet van twee kanten goed zijn en dan gaan we er samen voor 100% voor.

November en december zijn voor mij de twee maanden waarin het juist moet gebeuren. De juiste reclame maken, intake gesprekken houden en al mijn programma’s helemaal klaar maken, zodat alles straks helemaal soepel gaat verlopen. b
Ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken.
Nancy van den Berg personal 'Yoga - coaching - training' gaat een succes worden.


logo bedrijfWil je op de hoogte blijven van al mijn dagboekverhalen en blogs?

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief en ik stuur jou 1 keer per week een update.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.