Persoonlijke update: Hoe gaat het met mijn dromen werkelijkheid maken?

Gepubliceerd op 6 november 2020 om 08:00

Laat ik beginnen met de grootste lessen die ik dit jaar heb geleerd:

- Laat de controle los. Plannen op lange termijn heeft geen zin.
- Doe het gewoon. Ga ervoor en je wordt vanzelf meegenomen in de flow van het leven.
- Speel in op de situatie. Zie het leven als een spel en neem niks te serieus.
- Liefde is het belangrijkste in de wereld.

Ik herinner me nog heel goed hoe ik me voelde toen we in maart te horen kregen dat we drie weken niet naar het werk mochten. Ik had een video-call met een collega en ik vertelde hem dat ik drie hele weken wel erg lang vond. Drie weken geen lessen geven, het voelde als een straf! En natuurlijk was daar weer de angst.

Mijn collega vertelde me dat die drie weken zo voorbij zouden zijn en dat ik gebruik moest maken van de situatie om mezelf weer op te laden. In die periode ging het niet zo goed, er waren een heleboel dingen die ik nog moest verwerken, maar ik zat ik een zogenaamde ‘fight or flight’ fase. En toch bleef ik doorgaan… zodat ik niet hoefde te voelen.

Dat was ook precies de reden waarom ik die drie weken zo lang vond. Natuurlijk wist ik dat het goed voor me zou zijn om even stil te staan. En waar ik zo bang voor was (en wat ik wilde ontwijken) gebeurde…

Huilen, gevoelens, eenzaamheid, leegte, gemis… Alles kwam eruit. En toen werk ik ziek, heel ziek. Alle spanning spoelde langzaam mijn lichaam uit. Eindelijk gaf ik mezelf de ruimte om alles te verwerken. Maar daar moest ik eerst weer heel diep voor gaan. Na het hele diepe geval, werk het wel beter.

Die drie weken zijn inmiddels al bijna negen maanden geworden en één ding is zeker: we zijn er voorlopig nog niet klaar mee.

Afgelopen dinsdag, na de persconferentie en dus het nieuws ‘twee weken geen groepslessen’, voelde ik me weer even precies hetzelfde als in maart.

Ik voelde onmacht, angst en boosheid. Nu met nog meer gevoelens. Want… Hoe krijg ik het toch steeds weer voor elkaar om precies dat te gaan doen, wat ze me niet veel later weer verbieden? Jep… ik heb 1,5 uur lang huilend in de armen van mijn vriend gelegen. Ik heb me laten troosten en ik was het allemaal gewoon even kwijt.

Begin van de intelligente lockdown: ik werkte in de bedrijfsfitness, maar toen was er geen werk meer en werd mijn contract niet verlengd.
September: ik startte met werken bij een lunchroom. MEGA LEUK!!! Anderhalve maand later moesten ze (weer) sluiten en was er geen werk meer voor mij.
1 november: ik startte als zzp’er. Ik kon gelijk beginnen: Yogalessen geven in een sportschool. Drie dagen later werden de maatregelen aangescherpt en werden groepslessen verboden.

En toen, na anderhalf uur verdrietig zijn, kwam er veel gedachten bij me op:

-Ik heb al zoveel overwonnen, dus dit kan ik ook nog wel.
-Ik ben altijd zo positief, dus ik ga er echt wel weer komen.
-Ik ben een inspiratie voor velen, dus ik moet me sterk houden en doorgaan op het ritme van het leven.
-Ik heb een droom die ik heb omgezet in een plan. Dit werd een doel en ik ga er een succes van maken.

Maar jongens… Wat is dit zwaar! Er zijn zoveel uitdagingen dit jaar.
Maar ik heb veel om dankbaar voor te zijn. Voor de liefde die ik voel, voor mijn familie, mijn vriend en mijn vrienden…
Zonder hun was ik niet gekomen waar ik nu ben. Zonder alle gesprekken die ik heb met mooie mensen, had ik nooit het lef gehad om zover te komen.

Liefde is het belangrijkste en mooiste wat er is. Laat de storm toe, zodat er daarna weer ruimte is om de zon te laten schijnen en je mee te laten nemen door de zonnestralen die je opwarmen.

En zo kwam mijn bedrijf tot leven… Ik ben een yoga teacher en personal coach!
HOE TROTS MAG IK HIEROP ZIJN DAN ?? !!

Mijn deadline stond op 1 januari 2021. Maar ik speel in op de situatie en begin gelijk nu al! Wil jij met mij trainen, yoga doen of wil je mij als coach ? Dan heb ik een hele mooie novemberactie.
En dan gaan we het gewoon doen! We doen het nu! Er is nooit een perfect moment om te beginnen. Maar wat ik wel weet is: van uitstel komt afstel.

Voor meer informatie of om je aan te melden voor personal training of yoga, vul het contact formulier in of mail naar : info@nancyvdberg.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al mijn dagboekverhalen en blogs?
Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief en ik stuur jou 1 keer per week een update.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb