Het aller eerste retreat weekend is een feit!

Gepubliceerd op 2 juli 2021 om 08:00

Recent luisterde ik naar een podcast waarin werd verteld dat, wanneer je van plan bent te schrijven, je het beste gelijk kunt beginnen. En als je niet weet wat je wilt schrijven, schrijf dat dan op: ik weet niet wat ik moet schrijven. Je merkt dat dan de rest vanzelf komt.

En dat is nu precies bij mij van toepassing. Ik wil een blog schrijven over mijn allereerste Yoga-retreat. Een weekend waar ik, op een hele positieve manier, sprakeloos over ben. Want WAUW! wat heb ik genoten!

Nadat het idee ontstond met de lieve eigenaren van de B&B waar de retreat plaatsvond, kwamen er veel mooie ideeën in mij op. Ik zag het gelijk voor me en voordat ik het wist stond het programma op papier. De samenwerking met de B&B ging ook heel vloeiend, en zo konden we eind maart beginnen met het maken van reclame.

Wat we niet hadden verwacht, is dat het weekend binnen no-time was volgeboekt. WAUW!
Oké… Things are getting real! Pas toen besefte ik me dat de retreat echt door zou gaan.

Naarmate de tijd voorbij ging, kreeg ik het besef dat alles nu wel heel dichtbij kwam. En als klap op de vuurpijl lukte het me ook nog eens om een ademworkshop, gevolgd door een klankschalenbad te regelen met Nistal en Ilanit. (klik hier voor de website.) In november 2020 deed ik een ademworkshop bij Nistal en dit was voor mij een ‘life changing experience’. Tijdens deze ademworkshop kwam er van alles voorbij: trauma’s van vroeger, waardevolle mensen en de bevestiging dat ik het juiste pad aan het bewandelen ben.

Voor mij was dit een zo een bijzondere belevenis, dat ik dit andere mensen ook wil laten ervaren. Daarom dook ik na de workshop achter mijn computer om Nistal te mailen. Hierdoor ontstond een heel fijn contact. Toen nog niet wetende dat ik op korte termijn een eigen Yoga-retreat zou organiseren.

Terug naar de retreat
Op vrijdag 25 juni kwamen de gasten van mijn retreat rond 16.00 uur aan bij de prachtige locatie op de Veluwe. We begonnen het weekend met een gezellige borrel. Omdat we hadden afgesproken er een weekend van te maken waar ook genoten mag worden van heerlijk eten en drinken, trokken we een fles bubbels open om het weekend in te luiden. En bij een borrel horen natuurlijk ook heerlijke (vegetarische) hapjes.

De eerste dag sloten we af met een Yin-les, waarbij ik iedereen ook een korte hoofdmassage gaf. Dit wilde ik graag doen, omdat ik van mening ben dat mensen zich sneller op hun gemak voelen als er aanrakingen/massages zijn. Een vorm van overgeven een vertrouwen. Die nacht sliepen we allemaal heerlijk in onze fantastisch luxe bedden.

Doordat we met een klein gezelschap waren, konden we flexibel zijn en we spraken met elkaar af dat degenen die dat wilden, de volgende ochtend om  7.45 uur bij elkaar zouden komen voor een meditatie. Na de meditatie volgde dan om 8.15 uur Hatha Yoga.
Omdat het zulk fantastische weer was, konden we dit gelukkig buiten doen. Met uitzicht over een prachtig landschap waar paarden stonden die de sfeer nog relaxter maakten.

Na de les werden we verrast met een overheerlijk ontbijt op het terras. Zuurdesembroodjes, een eitje, zelfgemaakte Granola, verse jus, kaas uit de omgeving en huisgemaakte bananenbrood… Het was ver boven mijn verwachtingen en dit alles nog steeds met het prachtige uitzicht over het rustgevende landschap.

Tijdens het ontbijt spraken we met elkaar af hoe laat we zouden vertrekken voor de wandeling. En toen iedereen was opgefrist, vertrokken we de bossen in. Na iets meer dan vijf kilometer hebben we gepicknickt bij een klein vennetje aan de rand van de duinen en daarna zijn we via een andere route terug gewandeld.

Voldaan kwamen we terug bij de B&B, waar we genoeg tijd hadden om te relaxen, zodat we met nieuwe energie aan het luxe (vegetarische) driegangen diner konden verschijnen. Het diner was echt fantastisch geregeld en heerlijk! We sloten de zaterdag af met een rustige Yin les (gelukkig ook buiten).

Zondag was voor mij een dag waar ik erg naar uit had gekeken. We begonnen, weer heerlijk in de buitenlucht, met een meditatie, gevolgd door een Vinyasa flow. Door het kleine aantal gasten, kon ik goed inspelen op het niveau van iedereen.  Daardoor is het voor iedereen, van beginner tot iets meer gevorderd, een leuke les.

De tafel voor het ontbijt was, net als zaterdag, rijkelijk gedekt. Het  bananenbrood was vandaag vervangen door huisgemaakte carrot cake met mascarpone en we hebben opnieuw gesmuld van al het lekkers.

Na het ontbijt gaven Nistal en Ilanit een prachtige workshop. Zelf was ik wat zenuwachtig, omdat ik zo blij was dat ze erbij konden zijn. Het ademen, gevolgd door de klankschalen was een fijne ervaring!! Hier zou ik een apart blog over kunnen schrijven, maar eigenlijk moet je het gewoon zelf ervaren om te snappen wat ik bedoel.

Ik kon me geen beter einde voorstellen voor dit prachtige weekend! Na de workshop sloten we het weekend af met nog een gezellige en lekkere lunch, zodat iedereen vol energie weer richting huis kon gaan.

Het weekend is voorbij gevlogen en ik kan niet in woorden uitdrukken hoeveel deze dagen voor mij hebben betekend.  Alles was gewoon perfect en ik moest mezelf soms gewoon even knijpen.

Van eetstoornis en een hele zwarte tijd naar mijn eigen Yoga-retreat. Yoga is voor mij dé manier geweest om uit mijn zwarte tijd te komen, en er is mij niks meer waard dan mijn pad te kunnen delen met andere mensen. Tijdens de retreat besefte ik dat ik mensen een kijkje geef in mijn leven en zo mensen inspireer op mijn manier.

Soms lijken dingen best normaal… Ik ben Yoga docente, dus is het logisch dat ik les geef. Maar dit is helemaal niet zo normaal! Daar sta ik nog regelmatig bij stil, wat mij een gevoel van geluk, liefde en vrede geeft. We mogen de dingen die wij in het leven hebben, omarmen. We mogen dankbaar zijn en trots zijn op alles wat we doen.

Ook al is de weg ernaartoe soms zwaar, moeilijk en hard; geloof in jezelf en je kunt alles aan!
Kijk maar naar mij.

‘If you can dream it, you can do it.’


Het weekend in augustus 2021 was ook een groot succes! 
Juni 2022 staat er weer een weekend op de planning met nog 1 plekje beschikbaar. Wil jij hier bij zijn? 

Reactie plaatsen

Reacties

Henny Nuchelmans
3 jaar geleden

Ik wil graag bij de retreat van augustus zijn.

Maak jouw eigen website met JouwWeb